images/skogen.jpg
images/skogen.jpg
images/skogen.jpg
images/skogen.jpg

Nytt Ettervernsenter med bofellesskap på Karmøy

Efa Stiftelsen Karmøy har kjøpt eiendom på Sandve. Eiendommen skal brukes til Ettervernsenter, og åpner 01.09.23.

[Les mer...]


 

 

EFA-Stiftelsen ble stiftet i 2021 av Ingrid og Halvor Hansen. Halvor har arbeidet 42 år innen rusomsorgen. 12 år på Haugaland A senter og 30 år på Karmsund ABR Senter, hvorav 27 år som daglig leder. Erfaringen viser at Ettervern og Arbeidstrening/Aktiviteter etter behandling er svært viktig for å klare å holde seg rusfri. EFA STIFTELSEN KARMØY ønsker å styrke dette viktige arbeidet. Stiftelsen har flere personer i jobb som har vært gjennom behandling for rusproblem, og i dag er rusfri. Dette er en styrke i vårt arbeid for å motivere andre til ikke å gi opp


Stiftelsens formål er å drive Ettervern, Forebygging og Arbeidstrening innen rusomsorgen.
Motto: «Gi aldri opp»

Dette skal være et supplement til offentlige og private institusjoner. Når behandling er ferdig og skal skrives ut, så er det viktig at personer har ett tilbud og ikke bare blir overlatt til seg selv.

Stiftelsen er en felleskristelig stiftelse, der omsorg for hele mennesket står i sentrum.

Daglig leder: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Styreleder: Erling Sverdrupsen
Nestleder: Pål Andre Døsen
Styremedlem: Bergljot Sandsmark Liland
Styremedlem: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatt representant: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Stiftelsens Formål:

  1. Ettervern - Stiftelsens hovedformål er å tilby ettervern for personer som kommer fra institusjoner/skole eller soning, og som ikke har noe tilbud å komme til for å få en ny start i livet etter et liv i rusavhengighet.

Stiftelsen skal kunne gi konkret oppfølging knyttet til bo- og fritidstilbud med sikte på å gi hverdagen uten rus et meningsfullt og forutsigbart innhold, og derigjennom stabilisere livet til den enkelte med tanke på en ny framtid.

Stiftelsen arrangerer Ettervernstreff hver torsdag kl.19.00 i Blå Korsstuå Skudenes sine lokaler.

  1. Forebygging - Stiftelsen skal drive forebyggende samt opplysningsarbeid for personer som er i faresonen og i dårlig miljøer/rusmiljøer. I den forbindelse skal man motivere til deltagelse i ulike fridtidstilbud. Stiftelsen skal drive opplysningsarbeid om rusproblemer i ungdomsklubber og skoler.
  1. Arbeidstrening - Stiftelsen skal drive arbeidstrening for personer som ikke har jobb eller noen form for aktivitet de deltar i, og som trenger arbeidstrening for å komme inn i eller få tilbake en mer normalisert hverdag. En viktig del av prosessen her, vil være å motivere den enkelte til videre utvikling. Når personen så er klar til å gå videre på skole eller komme ut i arbeidspraksis, skal vedkommende følges tett for å sikre at prosessen ikke stopper opp hvis det oppstår vanskeligheter og utfordringer underveis.
  2. Stiftelsen ønsker å samarbeide med kirker, menigheter, organisasjoner samt institusjoner innenfor rusrelatert arbeid. Det er også ønskelig å samarbeide med kommunale og offentlige myndigheter for å sikre godt ettervern med god oppfølging.

 

 


Ønsker du å være med å hjelpe?

Din gave kan gi mennesker nytt håp og vilje til ikke å gi opp.

Gavekonto : 3361.25.90643  -  Vipps : 718387